DIY Stromečkový adventní kalendář


Přáli jsme si pro Matýska krásný adventní kalendář, který budeme obřadně vytahovat každý rok a budeme moci být kreativní při naplňování pytlíčků. Představte si tu svobodu, kdy můžete po totálně prozlobeném dni do pytlíčku pochystat tu malou, špinavou, naklíčenou bramboru... To bude taková nádhera :-D Předpokládám však, že čokoládičky, tetovačky a další drobnůstky budou převažovat. 

Chtěla jsem kalendář vyrábět z nějakého materiálu, který nám zbyl po letních dřevopracích. Včera jsme uklízeli dřevník a na zemi bylo naskládáno ohromné množství odřezků palubek, ze kterých se dělal strop a zbyly nám tam chudáci jen tak na zatápku. A to je škoda...

Během toho, co jsme se tam v tom binci popelila, začala jsem si ty palubky cvičně skládat do "stromečku", zkrátka jako parkety v tělocvičně. Povídám Jakubovi: "To vypadá jako fakt pěknej stromeček. Kdybychom to takhle trošku seřezali a nacvakali k sobě, mohl by to být pěkný podklad toho kalendáře." 

Neváhal, hned vytáhl pilu a šlo se na to. Seřízli jsme 10 "šipek", natloukli je na staré prkno, a k tomu vyrobili kmínek z jednoho malého špalíčku z hromady na topení. Pak už stačilo jen obrousit hrany, přicvaknout vánoční hvězdičku, natlouct 24 malých hřebíčků a navěsit pytlíčky. 

Stromeček visí na zdi a rozhodli jsme se, že ho budeme naplňovat postupně, den po dni a pytlíčky postupně sundavat, ať si ten malej skřítek dokáže představit, jak se ty Vánoce poooomáááálůůů blíží. Už teď totiž každý den asi stokrát odpovídám na otázku, zda Ježíšek už letí a má tu žábu. Rozumějte Vibrační pěch na udusávání země po výkopových pracích, což je velké přání našeho synka....













Žádné komentáře:

Okomentovat