Vánoční stromeček vlastními silami



Což takhle se projít zimní - no dobře, tak relativně slunečnou a blátivou přírodou - a vybrat si z tisíce ten svůj nádherný a nejsympatičtější stromeček? Vyhnout se frontám u metra, obchoďáku... Navíc si ho uříznout? V Čechách již několik let existuje pár míst, kde je tento sen možné uskutečnit. Říká se jim plantáže vánočních stromečků a zrovna jedna úžasná je kousek za Nymburkem - ve Stratově.

Nejprve několik tipů, které jsme během dopoledne posbírali. Vezměte si do auta holínky, do kterých se přezujete. Okolo celé plantáže jezdí traktor s valníkem a zanechává za sebou asi 5 metrů širokou a 5 metrů hlubokou blátivou brázdu :-D Bude se hodit i pilka, či motorová pila a pracovní rukavice. Pokud si však nářadí nevezmete anebo zapomenete, nezoufejte, po plantáži se potuluje několik sličných dřevorubců náležitě vybavených motorovkami. Jdete prostě za sluchem...

Když přijíždíte na místo, překvapí vás ohromný prostor zaplněný tisíci a tisíci jedliček a smrčků ve velikosti zhruba od 150 cm do 5 metrů. Mezi nimi se nenápadně trousí lidé, mají sebou pilky, hodně dětí a barevné čepice :) Zaparkujete prostě někde, kde je vhodné místo. Na výběr je buď autobusová zastávka anebo zákaz vjezdu :)

Na místě se určitě nic kromě stromků neprodává, záchod tu také nečekejte, takže vzhůru na plantáž a pozor na všudypřítomné malinké pařezy, které se tu během let nahromadily, ať nezakopnete


Vyberete, uříznete, odvlečete na místo balení a placení a je celý váš. Cena je opravdu příznivá, budete mile překvapeni!

My jsme našli krasavici, jedličku, skoro třímetrovou, konečně využiji potenciál našich vysokých stropů. Jen jsem narazila na menší problém, a to počet vánočních ozdob. Doteď jsme zdobili jen takové metrové usmrkánky :-D Kdyžtak budu ráda za tipy na krásné vánoční ozdoby. Ať už koupi anebo výrobu.

A+K+M

PS: Ve Stratově je možné si takhle pořídit stromeček jen 2 dny v sezóně. Bylo to dnes dopoledne a další termín je příští sobotu 16.12., taktéž dopoledne. Nezmeškejte!!!!
















Žádné komentáře:

Okomentovat